La Mútua es consolida com una entitat ètica, sostenible, responsable i excel·lent per la seva gestió i la qualitat dels seus serveis.
Unió de Mútues ha obtingut la renovació del Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+, el màxim nivell de reconeixement que concedeix el Club Excel·lència en Gestió, representant oficial a Espanya de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM).
L’entitat ha superat el rigorós i exigent procés d’avaluació externa realitzat per AENOR i el Club d’Excel·lència en Gestió, CEG, i ha augmentat la puntuació respecte amb l’anterior revisió de 2018, que va superar els 600 punts i va consolidar, així, la seva trajectòria iniciada en 2011, quan va aconseguir, per primera vegada, aquest reconeixement, que des de llavors ha renovat i superat ininterrompudament.
La renovació d’aquest segell avala els alts nivells de qualitat de la labor assistencial i de tots els processos de gestió de la mútua per satisfer, mitjançant l’autoavaluació i la millora continua, les necessitats i expectatives de les empreses associades, els treballadors protegits i els autònoms adherits. A banda, també, dels diferents grups d’interès amb què interactua l’entitat.
La directora adjunta, Teresa Blasco, ha posat en valor el compromís amb l’excel·lència i alta exigència de tots els professionals de la mútua, que mitjançant una avançada tecnologia i els tractaments més innovadors, asseguren un servei de màxima qualitat i eficiència en la cura de la salut, la seguretat, el benestar i la recuperació dels pacients.
Per Unió de Mútues, el model és una potent eina per continuar avançant, millorant i evolucionant, d’acord amb els estàndards internacionals, cap a una gestió transformadora, àgil, transversal, d’innovació sistemàtica orientada al client, sostenible i compromesa amb les persones.
En aquest sentit, i davant dels nous escenaris que marquen les noves tecnologies, la Mútua està immersa en la transformació digital de tots els seus processos, fet que “ens està permetent anticipar-nos a les necessitats del nostre col·lectiu associat, oferint-li solucions i excel·lents serveis en tots els àmbits, com el model de gestió de l’absentisme, la medicina assistencial, hospitalària i rehabilitadora, amb la implantació d’equips sanitaris d’avantguarda i teràpies innovadores, amb la finalitat d’una òptima recuperació dels treballadors després d’un accident o procés de baixa”, ha assenyalat Teresa Blasco.
Models de gestió certificats
La decisió d’adoptar, fa dues dècades, el model EFQM i mesurar periòdicament el nivell d’excel·lència ha suposat la consolidació d’Unió de Mútues com una entitat ètica, sostenible i responsable que mitjançant la implantació i certificació de models de gestió d’acord amb les normes UNE i ISO, internacionalment reconegudes, garanteix la bona gestió econòmica, social i mediambiental, el compliment normatiu, la transparència, el bon govern, la seguretat de la informació, i la supervisió dels sistemes de control i gestió de riscos amb el desenvolupament del model de compliance. Tot això per col·laborar en la sostenibilitat del sistema de la Seguretat Social i oferir un servei excel·lent als mutualistes i treballadors protegits i adherits.
En matèria de qualitat assistencial, la Mútua ha estat reconeguda amb les tres estrelles QH −Quality Healthcare−, el màxim nivell acreditable que atorga l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat, IDIS, en reconeixement a les organitzacions sanitàries que s’esforcen per obtenir els millors resultats de salut per als seus pacients, en les millors condicions i amb els millors procediments. Només hi ha 20 organitzacions a Espanya que han aconseguit les tres estrelles i Unió de Mútues és una d’elles.
També, Unió de Mútues ha estat per tercer any consecutiu “Ambaixadors de l’Excel·lència Europea 2020”, concedit pel Club d’Excel·lència en Gestió, CEG, per l’inequívoc compromís de la mútua amb la gestió excel·lent, la innovació i la sostenibilitat. Un títol que la distingeix com a una de les entitats europees líders en excel·lència i al qual només poden accedir les organitzacions amb segell EFQM vigent amb puntuació de 600 punts o més.
Igualment, Unió de Mútues ha obtingut el Premi a la Millor Empresa Innovadora 2020 en la categoria d’Organitzacions sense ànim de lucre, atorgat pel Club d’Innovació de la Comunitat Valenciana, pel seu desenvolupament constant de la innovació i haver-la convertit en un dels pilars estratègics de l’entitat en el seu avanç cap a l’excel·lència, permetent millorar els processos i activitats que sustenten la principal missió de l’entitat centrada en la cura de la salut, l’assistència mèdica i la protecció econòmica dels treballadors malalts i accidentats. Tots aquests reconeixements venen a validar l’excel·lent sistema de gestió implantat a Unió de Mútues.