Protegix la teua pell en la “nova normalitat”

El dissabte, 13 de juny, se celebra el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell. Unión de Mutuas s’uneix a aquesta iniciativa reforçant la prevenció i estimulant la protecció enfront de la radiació ultraviolada amb la divulgació d’una sèrie de mesures que cal tindre en compte sempre, però que enguany, coincidint amb la finalitat del confinament, és necessari extremar.

Per això, amb el lema Protegeix la teua pell, hem preparat cartelleria i material informatiu on expliquem les mesures claus per a previndre el càncer de pell. Després de més de dos mesos confinats, existeix un major risc de patir una cremada solar, ja que la nostra pell està menys acostumada a la llum ultraviolada i per això és encara més recomanable prendre les precaucions necessàries, protegir la pell i emprar cremes protectores.

Tal com ens recorda la Dra. Mariela Salazar, metgessa especialista en Vigilància de la Salut d’Unión de Mutuas, la desescalada està coincidint amb els mesos de més sol, per la qual cosa “en la nova normalitat, no podem oblidar l’ús de les màscares però tampoc oblidar-nos de posar-nos la protecció solar i eixir al carrer fotoprotegits”.

A més per a activar la vitamina D, és suficient prendre el sol 20-30 minuts al dia, en braços o cames, i també prendre aliments rics en aquesta vitamina com a salmó, tonyina verat, lactis o alvocat. És important evitar l’exposició al sol, almenys entre les 11.00 i les 16.00 hores, resguardar-se a l’ombra, vestir roba protectora, usar factor de protecció SPF 30 o 50, així com utilitzar ulleres de sol tancades als costats que donen una protecció contra les radiacions ultraviolades A i B.

Com a Mútua col·laboradora amb la Seguretat Social volem ajudar-te en la gestió de la prevenció dels riscos laborals i la promoció de la salut en la teua empresa també en la situació de pandèmia que estem vivint.

Sumant-nos al Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, i ara que podem tornar a eixir al treball, als carrers, a les terrasses o a les platges, us deixem les principals mesures a seguir per a evitar cremades, exposar la pell innecessàriament als raigs ultraviolats i previndre els efectes negatius del sol sobre el nostre organisme amb la formació de possibles tumors cutanis.