Notícies

10/05/2021

Al gimnàs, evita qualsevol risc de contagi!

Són molts els efectes beneficiosos que la pràctica de l’exercici físic genera al nostre organisme. L’esport, a més de millorar el nostre estat de salut físic i mental, també prevé i ajuda en el tractament de malalties cardiovasculars, diabetis, obesitat, o càncer, entre altres.

Després d’un any de restriccions a la mobilitat per la pandèmia, i després de retornar a l’activitat física, és important mantenir l’alerta i actuar amb total responsabilitat als gimnasos perquè tant els usuaris com els treballadors i empresaris d’aquestes instal·lacions, compleixin amb totes les mesures de prevenció contra la COVID-19, s’eviten els contagis comunitaris i es recuperi l’activitat econòmica.

Amb aquest objectiu, Unió de Mútues, ha elaborat unes fitxes amb consells i pautes a tenir en compte a l’interior dels gimnasos, on la ventilació, la mascareta, la higiene, la distància social i l’aforament reduït són claus per minimitzar els riscos.

“L’esport és clau per a la salut. Per això, amb aquestes fitxes volem ajudar els gimnasos a incorporar les mesures adequades que protegeixin tant als treballadors com als seus clients. El seu compliment, a més de fomentar i promoure actituds i entorns saludables, preveu l’exposició al virus, minimitza riscos, evita infeccions i contagis i ajuda a deixar darrere els hàbits sedentaris i a reprendre la pràctica esportiva, tan necessària i beneficiosa per mantenir un bon estat de salut física i psicològica”, ha assenyalat el Responsable de Prevenció d’Unió de Mútues, Emilio Gómez.

Segons Gómez, no podem oblidar que la majoria dels gimnasos se situen en espais interiors i que la principal forma en què es propaga el virus SARS CoV-2 és a través de gotetes respiratòries produïdes en tossir, esternudar o parlar. Per això, per evitar una potencial concentració vírica en l’ambient, és crucial “assegurar una bona ventilació i garantir l’aportació d’aire exterior per proporcionar aire net i obrir de forma regular les finestres per sanejar l’aire que es respira”.

Així mateix, és fonamental mantenir la distància de seguretat de dos metres, tant si s’és usuari, company de treball, client o proveïdor de serveis. Igualment, i, d’obligat compliment, cal utilitzar la mascareta en tot l’establiment, zones comuns, entrades i eixides, i també durant els entrenaments, ja que la respiració s’intensifica amb l’exercici, amb una major expulsió d’aerosols que en una respiració normal. D’igual manera, s’aconsella, portar botella d’aigua i tovallola individuals i evitar la salutació amb contacte físic.

A més de la rentada de mans, també han de ser contínues la higiene, neteja i desinfecció d’espais, materials i superfícies, com ara barres, pesos, steps, bicicletes, el·líptiques, escales, taulells, vestuaris, condícies i sòls de sala, entre altres. Per a la desinfecció i neteja és recomanable no utilitzar draps, substituint-los per paper i baietes d’un sol ús, juntament amb els desinfectants autoritzats pel Ministeri de Sanitat.