Notícies

08/10/2019

La Diputació de Castelló destaca que Unió de Mútues és un referent nacional en el sector

L’entitat busca l’excel·lència i la millora continua unida al compromís ètic i social

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mantingut una reunió de treball amb la direcció d’Unió de Mútues, en què han participat la directora adjunta, Teresa Blasco, el director mèdic de l’hospital ITUM, Bernardo Borrás, el director de RRHH de l’entitat, Fernando Valle i el president del comitè d’empresa, Manuel Vidal.

Una reunió que ha servit per estrènyer llaços entre les dues institucions, i durant la qual, Martí ha manifestat que “l’existència d’Unió de Mútues, de la qual la mateixa Diputació és empresa mutualista, suposa una bona notícia per a la província de Castelló, pel prestigi que té en el seu sector, en el qual és una referència.” El president ha destacat que “és una de les 19 mútues que hi ha a Espanya, que va ser creada a Castelló per empresaris de la província i que té implantació a totes les comunitats autònomes”.

Durant la trobada, el president de la Diputació ha estat informat de la feina i els serveis que desenvolupa la mútua pel que fa a la protecció social i sanitària dels treballadors i treballadores, amb l’objectiu d’aconseguir la millor salut laboral possible.

El treball desenvolupat per la mútua, segons ha manifestat la directora adjunta, Teresa Blasco, té com a principal motor la recerca de la millora contínua, l’excel·lència i la qualitat, unit al profund respecte dels valors i principis del Codi Ètic i de Conducta de la dignitat, l’excel·lència, la transparència i la confiança.

Blasco ha destacat que l’esforç per oferir de forma contínua la màxima qualitat en la cura de la salut, té la seva correlació en l’alta satisfacció que mostren els treballadors accidentats, amb uns índexs de satisfacció superiors al 95%, així com en els múltiples reconeixements externs que la mútua posseeix com és el segell d’excel·lència EFQM, en el seu nivell 600+, l’ISO 9001 de gestió de la qualitat, i l’acreditació del màxim nivell QH + 3 estrelles reconeguda per l’Institut per al desenvolupament i Integració de la Sanitat, IDIS.

Així mateix, la directiva de la mútua ha destacat que com a entitat compromesa amb la salut i el benestar de les persones, Unió de Mútues té implantat un sistema de gestió d’acord amb el model de l’Empresa Saludable d’AENOR, que segueix els criteris de l’Organització Mundial de la Salut, OMS. Un compromís amb la gestió de la promoció i la protecció de la salut que va més enllà del compliment legal de la prevenció de riscos laborals, i que ha estat reconegut pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social amb el premi “Empresa Saludable”, a la categoria de Bones Pràctiques de Promoció de la Salut en el Treball.

Hospital ITUM de Castelló
A més de la seu central de l’entitat a Castelló, el president de la Diputació, Josep Martí, també ha visitat les instal·lacions de l’Hospital, ITUM, especialitzat en traumatologia laboral, i que avui dia és un referent nacional en patologies laborals. Compta amb les unitats mèdiques especialitzades per a l’abordatge de les malalties de major prevalença en el món laboral, quatre quiròfans robotitzats, i els últims equipaments tecnològics, recentment incorporats, com són la plataforma d’exercici multiaxial, l’electromiografia, o el tapís rodant antigravitatori, entre d’altres.