Notícies

10/12/2020

Renovem el certificat QH 3 estrelles, per la qualitat dels nostres serveis

Mantenim la màxima qualitat assistencial també durant la pandèmia

Les 3 estrelles QH és la màxima distinció que atorga l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat, IDIS, en reconeixement a les organitzacions sanitàries que s’esforcen per obtenir els millors resultats de salut per als seus pacients, en les millors condicions i amb els millors procediments. Sols hi ha 20 organitzacions a Espanya que han aconseguit les tres estrelles i Unió de Mútues n’és una.

Unió de Mútues acaba de renovar les tres estrelles QH −Quality Healthcare−, el màxim nivell acreditable que atorga l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat, IDIS als centres sanitaris públics i privats, en reconeixement a la seva alta qualitat assistencial.

La directora general d’IDIS, Marta Villanueva, ha felicitat Unió de Mútues per “la renovació de l’Acreditació QH 3 estrelles en un any tan complicat com aquest. L’acreditació és un reconeixement als centres que, preocupats per la millora contínua de la qualitat, han decidit gestionar els seus processos de manera adequada i assumir l’esforç d’obtenir aquelles certificacions que així ho avalen”.

Per la seva part, el director mèdic d’Unió de Mútues, Serafin Oliva, ha destacat “l’alta exigència, el màxim compromís i esforç de tots els professionals de la Mútua per aconseguir el major grau de satisfacció dels nostres pacients, de manera que es garanteix la seguretat de tots els procediments i processos, s’aplica la tecnologia més innovadora i se’ls ofereix durant tot el procés assistencial el millor servei i el màxim nivell de salut i benestar”.

L’acreditació QH és un indicador objectiu de la qualitat, únic a Europa, que quantifica el nivell d’excel·lència de les organitzacions sanitàries que treballen perquè tots els seus procediments siguin òptims, que s’esforcen per implantar un sistema de qualitat progressiu i continuat en el temps i que han obtingut les certificacions més destacades per a aportar les màximes garanties als seus processos.

El director mèdic Serafín Oliva ha manifestat que la qualitat està integrada en la cultura ètica de l’organització, és un valor que “ens fa avançar al nostre treball diari en eficiència, en agilitat, en bones pràctiques, en desenvolupament tecnològic, en la seguretat de tots els procediments i protocols clínics, en mesurar els resultats en salut mitjançant el millor acompliment en els processos. Perquè en el centre de tots els nostres esforços està aconseguir sempre la satisfacció del pacient amb la màxima confiança i el màxim respecte a la persona i amb dades objectives de qualitat, seguretat, benestar i salut”.

Per a l’obtenció d’aquest reconeixement, les entitats han de presentar la seva candidatura i enviar les certificacions que demostren el seu compromís en la senda de la qualitat. El Comitè Auditor és l’encarregat de comprovar totes les dades i assignar el nivell aconseguit, que va des de la QH a l’acreditació QH 1 estrella, 2 estrelles o 3 estrelles, que és la màxima distinció que pot aconseguir una organització.

Certificacions i acreditacions

En aquest sentit, Unió de Mútues es troba en un estadi avançat d’excel·lència, amb un segell vigent EFQM que sobrepassa els 600 punts, que certifica el model de gestió eficaç basat en l’excel·lència i el bon govern amb què Unió de Mútues gestiona la salut i el benestar laboral de les empreses associades, els treballadors protegits i els autònoms adherits.

Així mateix, la Mútua compta amb les certificacions que avalen que el seu sistema de gestió compleix amb les normes ISO internacionals quant a la gestió de la RS, la Qualitat en la prestació dels serveis, la I+D+i, la Gestió mediambiental, la Seguretat del pacient, l’Empresa Saludable, l’Esquema Nacional de Seguretat, la Seguretat de la informació i la Prevenció de delictes i Compliance penal. A més, recentment, ha estat reconeguda per tercer any consecutiu amb el distintiu “Ambaixadors de l’Excel·lència Europea 2020”, concedit pel Club d’Excel·lència en Gestió, CEG, per l’inequívoc compromís de la mútua amb la gestió excel·lent, la innovació i la sostenibilitat. Un títol que la distingeix com una de les entitats europees líders en excel·lència.