Notícies

24/11/2020

Tecnologia de nova generació per a la rehabilitació muscular

  • La tecnologia Human Tecar maximitza la capacitat de recuperació del cos i té una eficàcia provada en l’esport d’elit internacional. Permet la pràctica d’una fisioteràpia avançada basada en l’estimulació natural dels receptors nerviosos dels teixits.

Unió de Mútues ha incorporat la Tecnologia Human Tecar per a l’entrenament, la rehabilitació i la reeducació de l’aparell muscular i els lligaments mitjançant l’estímul del peu descalç. Es tracta d’una metodologia considerada com a revolucionària pels seus resultats reeixits en la medicina esportiva i la ràpida recuperació múscul-esquelètica dels professionals d’elit.

Aquesta tecnologia es basa en un conjunt de superfícies intel·ligents i amb efecte memòria fabricades amb diversos materials –polietilè, poliuretà i viscoelàstics− que permeten l’estimulació dels receptors nerviosos, mecano-receptors i propioreceptors del peu i els receptors sensorials dels teixits, músculs, tendons i articulacions.

Aquestes plataformes presenten diferents nivells de complexitat, simulen terrenys naturals com a sorra, pedres o dunes, fet que obliga el cos a reajustar-se constantment, exigeixen un control de l’equilibri, permeten un moviment sense impacte en les articulacions, redueixen el dolor, milloren i escurcen el temps de recuperació funcional, alhora que exigeixin un major treball muscular, una millor coordinació i augmenten la despesa energètica i consum de calories.

Amb la introducció d’aquesta metodologia “avancem en el nostre objectiu constant de millora contínua en innovació i en qualitat assistencial, fet que ens permet aplicar tractaments de fisioteràpia molt avançats tant per curar com per prevenir les lesions i patologies musculars”, ha manifestat la Cap del Servei de Rehabilitació d’Unió de Mútues, la Dr. Calduch.

Amb aquest nou tipus de fisioteràpia “aconseguim actuar en les capes més profundes dels teixits estimulant internament l’activitat fisiològica d’aquests. És a dir, no combatem el dolor ni les lesions sinó que sostenim a l’organisme en les seves funcions de recuperació”.

Segons la Dra. Calduch, al reproduir una varietat de recorreguts naturals, aquestes plataformes ofereixen l’avantatge de concentrar l’activitat propioceptiva en poc espai, en un ambient segur i en qualsevol condició meteorològica, llavors amb “aquest sistema de plataformes propioceptives podem realitzar una rehabilitació funcional enfocada a la realitat diària i laboral del pacient”.

Com a principals patologies es tracten les musculars i osteoarticulars, les fractures, el trencament de fibres, els esquinços i les meniscopaties, entre altres. Així mateix, la Dra. Calduch ha indicat els bons resultats que s’obtenen en els processos de recuperació en períodes post-quirúrgics, “processos que poden iniciar-se de manera precoç i escurçar el temps de recuperació