Notícies

26/12/2022

Unió de Mútues aborda com millorar la salut i la seguretat dels treballadors d’una manera sostenible

  • Dins del model d’Empresa Saludable, Unió de Mútues comparteix les accions implementades a favor de la cura de la protecció de la salut i el benestar laboral dels empleats, treballadors i la comunitat.

Unió de Mútues ha participat, un any més, al Congrés Ágora Bienestar en el qual, sota el lema «El camí del benestar i l’eficiència empresarial», s’han reunit professionals de tot el territori nacional amb la finalitat de posar en comú el present i el futur del benestar i la salut laboral, parant especial atenció a la situació post pandèmia, la prevenció psicosocial i la sostenibilitat.

En l’apartat dedicat a la Formació, Emilio Gómez, Responsable d’Activitats Preventives d’Unió de Mútues, ha abordat les Claus per a aconseguir ser una empresa Saludable, destacant la importància de conscienciar, en el món laboral, sobre els beneficis humans i socials que reporten els ambients favorables a la salut, perquè «afavoreixen una vida laboral sostenible i de qualitat».

En relació amb aquesta afirmació, ha detallat els quatre pilars sobre els quals s’ha de sustentar una empresa saludable. «L’ambient físic de salut, l’ambient psicosocial del treball, els recursos de salut i la cerca de millores de salut en la comunitat són els fonaments que milloren les condicions de treball i la salut de les persones al mateix temps que impulsen la productivitat i competitivitat de les empreses, ja que també influeixen en la reducció de la sinistralitat laboral».

En la seva intervenció, Emilio Gómez ha exposat el model de Gestió d’Organització Saludable d’Unió de Mútues que, segons la manera d’entendre la salut de l’OMS, aplica un model de benestar físic, psicològic i social tant per als seus empleats com per a les seves empreses mutualistes. I d’aquesta manera implementa programes de promoció i cura integral de la salut per a les empreses, els empleats, la família i la comunitat.

Cal destacar també com a principals projectes de promoció i protecció de la salut, que durant els últims vuit anys, Unió de Mútues ha desenvolupat, dins del model d’empresa saludable, el Projecte de mobilitat segura i responsable, el Projecte de Prevenció de Trastorns Musculoesquelètics, el Pla de salut cardiovascular i el Projecte emoción.es.

Emilio Gómez ha expuesto el modelo de Gestión de Organización Saludable de  Unión de Mutuas en el Congrerso Ágora Bienestar

També el Responsable de la Mútua ha parlat sobre els projectes en marxa ara mateix: Cuidem la teva salut, i el Pla de Maduresa i benestar en el treball; així com els bons resultats i l’excel·lent acolliment que estan obtenint entre els treballadors.

Com a entitat socialment responsable i experta en la gestió de l’absentisme, Unió de Mútues col·labora amb les empreses mutualistes per implementar la promoció de la salut i el benestar laboral, a través del model d’Empresa Saludable, un model que situa a les persones i la cura integral de la salut en el centre de l’estratègia de les organitzacions.

El Congrés sense ànim de lucre Ágora Bienestar és l’únic que ofereix una visió global de solucions i tendències de benestar. Des del 2016, es planteja com un fòrum per a l’intercanvi de coneixement i experiències en benestar. Tant des de la perspectiva personal (cos i ment) com empresarial (entorn) i com un punt de trobada nacional de professionals que aborden temàtiques d’actualitat sobre benestar i innovació.

Universitats, entitats professionals, empreses i altres organitzacions han col·laborat en aquesta trobada que promou la cultura del benestar amb l’objectiu d’aconseguir una societat més saludable, i així també mostrar el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Participantes de Unión de Mutuas en Ágora Bienestar