Notícies

04/04/2024

Unió de Mútues adquireix una nova cambra hiperbàrica d’última generació per a la rehabilitació dels seus pacients

“La incorporació d’aquesta nova tecnologia representa un pas significatiu en la qualitat i l’atenció mèdica dels nostres serveis, impulsant la millora contínua en els processos de rehabilitació”

Unió de Mútues, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social núm. 267, adquireix una nova cambra hiperbàrica d’última generació per al seu centre assistencial de Castelló. Aquesta nova incorporació tecnològica és un pas significatiu en el compromís d’Unió de Mútues amb la salut dels seus pacients mitjançant una nova inversió estratègica que no només reflecteix la visió de l’organització respecte de la innovació en tecnologia assistencial, sinó que també redefineix els estàndards de l’atenció mèdica i el benestar dels seus pacients.

La nova cambra hiperbàrica, que se suma a les que ja té la mútua, ofereix una teràpia no invasiva i exempta d’efectes secundaris. Mitjançant l’administració d’oxigen a una concentració pròxima al 100 % sota una pressió controlada de fins a 2 atmosferes, aquesta tecnologia facilita la dissolució d’oxigen en el plasma sanguini, la qual cosa promou el metabolisme cel·lular i potencia la regeneració de teixits, el que comporta una àmplia gamma de beneficis per al cos.

El mecanisme d’acció de la teràpia hiperbàrica es basa en la perfusió d’oxigen a nivell tissular, que millora l’oxigenació dels teixits compromesos i estimula la formació de nous vasos sanguinis. Aquesta oxigenació augmentada i la millora en la circulació sanguínia contribueixen a accelerar els processos de curació i recuperació.

La Dra. Feli Calduch, responsable mèdic del Servei de Rehabilitació d’Unió de Mútues, destaca els múltiples beneficis d’aquesta teràpia en la recuperació de traumatismes i lesions musculoesquelètiques: “La perfusió d’oxigen a través de la cambra hiperbàrica redueix la inflamació, alleuja el dolor i millora la plasticitat tissular, accelerant així la recuperació dels pacients”, afirma la doctora.

A més a més, la cambra hiperbàrica està equipada amb sistemes digitals que permeten als fisioterapeutes adaptar el tractament de manera més efectiva a les necessitats individuals de cada persona. La implementació d’aquesta tecnologia redueix el temps de recuperació i garanteix resultats terapèutics òptims, cosa que reafirma el compromís d’Unió de Mútues amb l’excel·lència en la cura de la salut dels seus pacients.