Notícies

28/10/2020

Unió de Mútues, Ambaixador de l’Excel·lència Europea 2020

El títol d’Ambaixadors d’Excel·lència Europea la distingeix com una de les empreses europees líders en excel·lència

Unió de Mútues, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social n. º 267, ha tornat a estar reconeguda per tercer any consecutiu amb el distintiu “Ambaixadors de l’Excel·lència Europea 2020”, concedit pel Club d’Excel·lència en Gestió (en espanyol, “Club de Excelencia en Gestión”), CEG, per l’inequívoc compromís de la mútua amb la gestió excel·lent, la innovació i la sostenibilitat.

Amb aquest reconeixement, el Club d’Excel·lència en Gestió, en col·laboració amb l’Alt Comissionat per a la marca Espanya (en espanyol, “Alto Comisionado para la Marca España”), destaca a les organitzacions que representen una excel·lència exemplar per a Espanya, que sumen enguany un total de 18.

La distinció aporta un valor afegit que, com en el cas d’Unió de Mútues, es troba “en un estadi avançat en excel·lència, amb un Segell EFQM vigent que sobrepassa els 600 punts, fruit de l’esforç per la millora contínua de tot l’equip humà que integra la mútua”, ha assenyalat la directora adjunta d’Unió de Mútues Teresa Blasco.

Es tracta d’un model, l’EFQM, que actua de marc de gestió integral i estratègica, el qual ajuda la mútua a adaptar-se amb màxima agilitat i rapidesa als canvis socioeconòmics que esdevenen i que aplica sempre la millora contínua i possibilita un millor autoconeixement mitjançant anàlisis objectives, rigoroses i estructurades del seu funcionament.

L’acreditació distingeix a l’entitat com una de les organitzacions líders europees en excel·lència, el que “ens motiva a continuar treballant amb els valors de l’excel·lència i a seguir amb el compromís d’estendre al conjunt de la societat les nostres pràctiques d’excel·lència en la gestió”, ha explicat Blasco.

Unió de Mútues, com a entitat col·laboradora amb la Seguretat Social, gestiona les prestacions que té encomanades d’una manera eficaç i eficient. Un treball basat en la cerca de la millora continua, la qualitat, l’excel·lència, el bon govern i el compromís ètic i responsable, amb l’objectiu de complir amb les expectatives i necessitats legítimes de les empreses mutualistes, els treballadors protegits, autònoms adherits i tots els grups d’interès.

El reconeixement i entrega del distintiu ha tingut lloc avui, 27 d’octubre, en l’acte de celebració del XVII Fòrum Anual del Club d’Excel·lència en Gestió, presidit pel President del Club d’Excel·lència en Gestió, Alberto Durán, i el Secretari General, Ignacio Babé, que, donades les circumstàncies, s’ha dut a terme de forma virtual.

Per part seva, el director del Club d’Excel·lència en Gestió, Alfredo Millán, ha manifestat que “enguany, més que mai, és necessari reconèixer aquelles organitzacions més avançades, que, com a Unió de Mútues, tenen en vigor el Segell EFQM i una puntuació superior als 600 punts”.

Unió de Mútues té implantat, des de 2001, el model d’excel·lència EFQM, d’acord amb la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat. Des de llavors ve impulsant l’excel·lència, l’autoavaluació i la millora contínua de manera clara i compromesa en l’organització. El primer segell EFQM el va obtenir en 2009 i el va revalidar en les avaluacions posteriors.