Notícies

04/12/2020

Unió de Mútues, compromesa amb l’Agenda 2030 de “no deixar ningú enrere”

En el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  • En el seu compromís constant amb la no discriminació i amb una societat inclusiva, la Mútua garanteix, en tots els seus centres assistencials, l’accessibilitat de totes les persones independentment de les seves capacitats físiques o sensorials.
  • Compta amb una Guía per al tracte a persones amb discapacitat que assegura els drets, el tracte humà, respectuós i igualitari.
  • Contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, parant esment en la seva gestió a la inclusió, el benestar, la seguretat i la dignitat de les persones.

La discapacitat forma part de la condició humana. Tots, en algun moment de les nostres vides, podem experimentar una discapacitat temporal o permanent i la societat ha d’estar preparada per a això. Més de mil milions de persones, el 15% de la població mundial, tenen alguna mena de discapacitat i la previsió de futur indica que aquesta xifra augmentarà com a conseqüència de l’envelliment de les societats i la prevalença de les malalties cròniques.

Amb aquest missatge i amb el lema “Un dia per a tots”, l’Organització Mundial de la Salut celebra enguany el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Una data a què se suma Unió de Mútues, que en la seva defensa dels drets i el benestar de les persones amb discapacitat també s’alinea amb l’Agenda 2030, el seu compromís de ”no deixar ningú enrere” i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A Unió de Mútues “volem manifestar el nostre compromís amb l’Agenda 2030 de no deixar ningú enrere, de manera que responem als problemes i vulnerabilitats específics de les persones amb discapacitat i els garantim la integració i la igualtat en tots els nostres centres i en tots els serveis que els prestem amb l’eliminació de barreres físiques, funcionals i virtuals perquè puguin utilitzar les nostres instal·lacions en les mateixes condicions d’igualtat que qualsevol altra persona”, ha manifestat la psicòloga clínica d’Unió de Mútues, Carmen Navarro.

Navarro ha assenyalat que com a entitat socialment responsable i en defensa dels valors de la dignitat de les persones, la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal, totes les instal·lacions de la Mútua són entorns accessibles i utilitzables en condicions de confort, seguretat i de la manera més natural i autònoma possible per totes les persones, independentment de les seves capacitats físiques o sensorials.

“Tots els nostres centres són espais accessibles, mesurats i certificats conforme a les especificacions tècniques de la Norma AIS 1/2018 de la Fundació per a l’Accessibilitat i la RS i avalats per la certificadora internacional IMQ Ibèrica, que renovem anualment. Ja en 2017 vam obtenir el Premi a l’accessibilitat DIGA en reconeixement a l’aposta decidida d’Unió de Mútues per l’accessibilitat i per una societat més inclusiva”, ha destacat l’especialista.

Però, a més d’assegurar l’accessibilitat de centres i serveis, Unió de Mútues té a disposició de totes les empreses mutualistes una Guia per al tracte a persones amb discapacitat. Un manual pràctic que conté les indicacions específiques i l’actitud de com dirigir-se a aquest col·lectiu de manera adequada, d’acord amb la mena de discapacitat i respectant la dignitat, els drets, el tracte humà i igualitari, anteposant la seva condició de persona a qualsevol altra.

Els ODS, integrats al sistema de gestió de la RS

Així mateix, Unió de Mútues té integrats en el seu Pla de Responsabilitat Social els compromisos que inclou l’Agenda 2030 i l’acció a favor de les persones, de manera que contribueix als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible amb accions a favor d’un creixement econòmic inclusiu, amb cohesió, justícia social i mediambientalment sostenible.

En relació amb la integració de les persones amb discapacitat, destaca la contribució d’Unió de Mútues als ODS 3, 5, 10, 16 i 17, referents a la salut i benestar, la igualtat, la reducció de les desigualtats, les societats justes i inclusives i les aliances per a l’assoliment dels objectius. En aquest sentit, Unió de Mútues està adherida als principis del Pacte Mundial, els Principis d’Apoderament de les Dones del Pacte Mundial i ONU Dones, a la Carta Europea de la Seguretat Viària , la Declaració de Luxemburg i al Charter de la Diversitat.