Notícies

19/05/2023

Unió de Mútues organitza una jornada sobre els riscos del fum en el Dia Mundial sense Tabac

La jornada, sota el títol “Fum del tabac: problema individual i comunitari” se celebrarà el 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, i està emmarcada dins del Pla General d’Activitats Preventives d’Unió de Mútues.

Unió de Mútues, amb motiu del Dia Mundial sense Tabac que se celebra el pròxim 31 de maig, ha organitzat una jornada en la qual s’abordarà el fum del tabac com a problema individual i comunitari. El fum del tabac no sols suposa un risc per al fumador, sinó que també afecta a l’entorn d’aquestes persones.

Els efectes negatius del fum sobre la salut són múltiples, arribant fins i tot a causar la mort. Una de les malalties més comunes per aquesta causa és l’MPOC, malaltia pulmonar obstructiva crònica, una malaltia pulmonar inflamatòria crònica que causa l’obstrucció del flux d’aire dels pulmons i generen problemes relacionats amb la respiració. L’exposició al fum del tabac és el factor de risc més significatiu per a la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Aquesta exposició no sols es dona en fumadors, sinó en aquelles persones exposades al fum de segona mà.

La jornada serà en format híbrid (presencial i en línia) i tindrà lloc el pròxim 31 de maig de 13.00 a 14.00 h. L’obertura de la jornada serà a càrrec de Sergio Buñuel, Director de Comunicació i Imatge d’Unió de Mútues. A continuació, José Vicente Giménez, Facultatiu especialista en pneumologia d’Unió de Mútues, impartirà la jornada. En primer lloc contextualitzarà la situació facilitant dades i estadístiques relacionades amb el tabac tant a Espanya com a nivell internacional. A continuació, exposarà la repercussió del fum en l’entorn i els riscos. També explicarà què és l’MPOC i la seua repercussió en les malalties respiratòries d’origen laboral. Finalment, es tractarà la dependència del tabac tant física com psicològica i es donaran pautes de deshabituació tabàquica. Per a finalitzar la jornada, es realitzarà una ronda de precs i preguntes.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és conscienciar sobre els riscos d’exposició al fum del tabac i el problema que suposa tant per a un mateix com per al seu entorn, així com plantejar ajudes mèdiques per a l’abandó del consum.

Aquesta jornada forma part del Pla d’Activitats preventives d’Unió de Mútues que té com a objectiu millorar els riscos laborals en les empreses i la salut dels seus treballadors. Al llarg dels anys Unió de Mútues ha anat posant a la disposició de les empreses mutualistes, treballadors protegits i treballadors autònoms adherits diferents materials divulgatius de bones pràctiques i recomanacions relacionats amb el tabac. En el Portal de Seguretat i Salut es pot accedir a tots els materials disponibles.

Com a mútua, un dels nostres principals objectius continua sent fomentar la difusió i el coneixement de la informació en matèria de riscos laborals i salut amb la finalitat de millorar les condicions de treball i garantir la seguretat i salut dels treballadors mutualistes.
Pots registrar-te al taller en línia des del següent enllaç.