Notícies

05/11/2020

Guia de Prevenció enfront del COVID-19 per al comerç minorista

Unió de Mútues promou un protocol d’actuació al sector comercial per garantir la prevenció i minimitzar el risc d’exposició al COVID-19.

La crisi generada pel coronavirus està afectant greument el petit comerç a Espanya. Les mesures adoptades per atallar la pandèmia estan provocant una important caiguda de l’activitat i de la facturació sectorial, que podria arribar a superar el 30% fins a finals d’any, segons dades de la patronal CEC.

Sense una data segura sobre la vacuna, amb nous rebrots i més restriccions ja anunciades, són moltes les incerteses, els dubtes i inquietuds que es presenten en una activitat on la proximitat i la confiança amb els clients són fonamentals.

Per ajudar els comerços minoristes a adoptar les mesures de seguretat i sanejament més adequades, Unió de Mútues ha elaborat una Guía de Bones Pràctiques per al Sector Comerç, enfocada cap als empresaris, els treballadors, però també cap a generar la confiança i seguretat dels consumidors.

Es tracta d’un protocol amb informació clara i concisa amb què “volem fer costat a les empreses minoristes a implementar mesures preventives de desinfecció, neteja, higiene i distanciament social que ajudi a desenvolupar l’activitat laboral amb la màxima seguretat possible, de manera que es preservi la protecció tant dels treballadors com dels seus clients enfront de l’exposició al virus, ha destacat Emilio Gómez, Responsable de Prevenció d’Unió de Mútues.

Les recomanacions van dirigides i són aplicables a tot el sector comercial, com és l’alimentació, el tèxtil, la joieria-bijuteria, les botigues de mobles, tecnologia, telefonia, llibres, concessionaris de vehicles, vendes de banys, de cuines o de ceràmiques, entre altres. Activitats sectorials àmpliament protegides per Unió de Mútues i a les empreses de les quals “oferim aquest protocol de bones pràctiques perquè redundi de manera positiva en les seves empreses i actuen amb la màxima prevenció davant qualsevol possible risc d’exposició al virus i fer front, amb eficàcia, a la pandèmia”, ha explicat Gómez.

Així la guia incideix en la importància que empreses, treballadors i clients compleixin amb les mesures de neteja i desinfecció, ús de mascaretes i ús de solucions per a la higiene de mans abans d’entrar a les botigues i abans de provar-se o manipular articles. A més dels desinfectants, destaca evitar la manipulació dels productes i, en el seu cas, activar quarantenes de 14 dies en aquells productes o peces que s’hagin provat o hagin estat retornats pels consumidors.

Segons el Responsable de Prevenció d’Unió de Mútues, “les bones pràctiques, la conscienciació, la responsabilitat i la prudència de les empreses, els treballadors i els consumidors són fonamentals per fer front a la pandèmia i aconseguir que el petit comerç i de proximitat continuï desenvolupant la seva activitat amb l’atenció pròxima, la seguretat i la confiança de sempre.”