Notícies

05/11/2020

Guia de Prevenció enfront del COVID-19 per al comerç minorista

Unión de Mutuas promou un protocol d’actuació en el sector comercial per a garantir la prevenció i minimitzar el risc d’exposició al COVID-19.

La crisi generada pel coronavirus està afectant greument el petit comerç a Espanya. Les mesures adoptades per a atallar la pandèmia estan provocant una important caiguda de l’activitat i de la facturació sectorial, que podria arribar a superar el 30% fins a finals d’any, segons dades de la patronal CEC.

Sense una data segura sobre la vacuna, amb nous rebrots i més restriccions ja anunciades, són moltes les incerteses, els dubtes i inquietuds que es presenten en una activitat on la proximitat i la confiança amb els clients són fonamentals.

Per a ajudar als comerços minoristes a adoptar les mesures de seguretat i sanejament més adequades, Unión de Mutuas ha elaborat una Guía de Bones Pràctiques per al Sector Comerç, enfocada cap als empresaris, els treballadors, però també cap a generar la confiança i seguretat dels consumidors.

Es tracta d’un protocol amb informació clara i concisa amb el qual “volem fer costat a les empreses minoristes a implementar mesures preventives de desinfecció, neteja, higiene i distanciament social que ajude a desenvolupar l’activitat laboral amb la màxima seguretat possible, de manera que es preserve la protecció tant dels treballadors com dels seus clients enfront de l’exposició al virus, ha destacat Emilio Gómez, Responsable de Prevenció d’Unión de Mutuas.

Les recomanacions van dirigides i són aplicables a tot el sector comercial, com és l’alimentació, el tèxtil, la joieria-bijuteria, les tendes de mobles, tecnologia, telefonia, llibres, concessionaris de vehicles, vendes de banys, de cuines o de ceràmiques, entre altres. Activitats sectorials àmpliament protegides per Unión de Mutuas i a les empreses de les quals “oferim aquest protocol de bones pràctiques perquè redunde de manera positiva en les seues empreses i actuen amb la màxima prevenció davant de qualsevol possible risc d’exposició al virus i fer front, amb eficàcia, a la pandèmia”, ha explicat Gómez.

Així la guia incideix en la importància de que empreses, treballadors i clients compleixen amb les mesures de neteja i desinfecció, ús de mascaretes i ús de solucions per a la higiene de mans abans d’entrar a les tendes i abans de provar-se o manipular articles. A més dels desinfectants, destaca evitar la manipulació dels productes i, en el seu cas, activar quarantenes de 14 dies en aquells productes o peces que s’hagen provat o hagen sigut retornats pels consumidors.

Segons el Responsable de Prevenció d’Unión de Mutuas, “les bones pràctiques, la conscienciació, la responsabilitat i la prudència de les empreses, els treballadors i els consumidors són fonamentals per a fer front a la pandèmia i aconseguir que el petit comerç i de proximitat continuï desenvolupant la seua activitat amb l’atenció pròxima, la seguretat i la confiança de sempre.”