Notícies

11/05/2018

Unión de Mutuas millora les instal·lacions del seu hospital a Castelló i fa que siga més accessible

L’any 2017, el centre hospitalari ITUM va registrar més de 19.600 assistències mèdiques i va practicar 1.020 intervencions quirúrgiques.

Unión de Mutuas ha acabat les obres de reforma de les instal·lacions del centre hospitalari, Institut de Traumatologia, ITUM, que la mútua té a Castelló, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia.

La remodelació que s’ha dut a terme ha consistit en la renovació i actualització de les plantes d’hospitalització, amb l’objectiu de millorar les condicions d’accessibilitat, seguretat i eficiència energètica.

El gruix de l’obra s’ha centrat a millorar l’accessibilitat, garantint la usabilitat, la funcionalitat i l’autonomia de tots els pacients, en condicions d’igualtat, en els seus desplaçaments per l’interior de les habitacions.

Les obres efectuades també han abastat la millora de la seguretat, amb la instal·lació d’un paviment flexible vinílic i antilliscant, i amb actuacions per a la millora de l’eficiència energètica.

L’Institut de Traumatologia d’Unión de Mutuas (ITUM) és un hospital de referència en patologia laboral, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia, que ofereix assistència sanitària, curativa i rehabilitadora, així com activitats preventives, docents i investigadores.

Durant l’any 2017, l’ITUM va atendre 19.679 assistències mèdiques i 1.129 ingressos, i va practicar 1.020 intervencions quirúrgiques. A més, es van registrar 4.416 consultes de traumatologia i 763 de cardiologia, i es van efectuar 9.483 proves radiològiques, entre plaques, ressonàncies, TAC i ecografies.

L’ITUM està dotat dels mitjans tecnològics més avançats. Disposa de les unitats mèdiques especialitzades amb les quals s’aborden la prevenció, el tractament i la cura de les malalties de més prevalença en el món laboral. L’alta especialització d’aquestes unitats permet agilitzar els processos de curació, escurçant els terminis des del principi d’una lesió i oferint una qualitat assistencial molt alta.

D’aquesta manera, Unión de Mutuas ofereix a les seues empreses associades i treballadors protegits un servei de 24 hores els 365 dies de l’any, a més d’una actuació ràpida que, en cas d’accident, comporta una durada correcta dels processos, sense que es perllongue per falta de mitjans. Això és possible gràcies al fet que la mútua disposa dels mitjans propis necessaris, tant radiològics com de laboratori, quirúrgics i hospitalaris.

De fet, la satisfacció de les persones hospitalitzades a l’ITUM arriba al 99,4 %, d’acord amb les enquestes fetes i adverades per una entitat certificadora externa. Aquest altíssim grau de satisfacció es deu, sens dubte, a l’excel·lència i la qualitat tant dels mitjans humans com de les instal·lacions d’aquest centre hospitalari.