Notícies

20/07/2022

Com aconseguir un estiu saludable

Unión de Mutuas llança la campanya “Aquest estiu és el teu estiu”

L’estrès laboral és el causant a Espanya del 25% de les baixes laborals. Un problema que afecta el 54% de la població activa i és el segon motiu de les baixes lalborales, per darrere de les dolències musculars i òssies, segons l’Institut Nacional de la Seguritat Social, INSS.

“Són molts els factors que influeixen en la salut mental dels treballadors. A més a més, amb una pandèmia que encara no ha acabat, l’exposició a factors de risc, com són la manca de cures físiques i emocionals, pot desembocar en quadres d’ansietat, sentiments pessimistes i malalties físiques que afecten la qualitat de vida de les persones i, doncs, el rendiment i l’absentisme laboral”, ha explicat el Responsable d’Activitats Preventives d’Unión de Mutuas, Emilio Gómez.

Per tal causa, Unión de Mutuas ha llançat, a empresaris i empleats, la campanya estival “Aquest estiu és el teu estiu”. Una proposta saludable amb què la mútua crida l’atenció sobre la importància de no baixar la guàrdia enfront les mesures de prevenció contra la covid, i aprofitar aquest període de l’any per cuidar-se, estimar-se i aplicar diàriament hàbits de vida saludables, bàsics i senzills.

“Amb el lema omple el teu estiu de salut i benestar volem ajudar les nostres empreses mutualistes i treballadors associats i adherits a dur a terme accions saludables allà on indistintament es trobin: la muntanya, la platja o la ciutat, ja sigui treballant o descansant”, ha afegit Gómez.

La campanya inclou un vídeo i divers material de cartelleria amb els objectius, les mesures i les accions que podem adoptar per gaudir d’un estiu tranquil amb benestar i salut.

A través d’aquest conjunt de materials i suports divulgatius, Unión de Mutuas ofereix les claus per sensibilitzar empreses i treballadors sobre la importància de la salut física i mental, enfortint una actitud positiva davant la vida, acceptant els canvis, cuidant les nostres relacions socials i familiars, desconnectant de les xarxes socials i gaudint de la naturalesa.

Amb tot això de moderar l’exposició al sol i aprofitar per menjar productes frescos de proximitat i de temporada, també, la campanya Aquest estiu és el teu estiu inclou recomanacions perquè practiquem la mobilitat activa, fent servir vehicles de mobilitat personal i transport públic, cuidant el medi ambient i sumant-nos a un estil de vida sostenible i saludable.

Aquest material ja està disponible a la web uniondemutuas.es, al Portal de Seguretat i Salut.