R-evolució industrial: Indústria 4.0

Industria 4.0

Què és?

Material

Es tracta d’una iniciativa pionera i col·laborativa que reuneix, per primera vegada, tres visions -empresarial, preventiva i innovadora- per a abordar els reptes que planteja la Indústria 4.0 en matèria de seguretat i salut laboral. I tot amb un sol enfocament: posar en el centre a les persones perquè qualsevol transformació, siga digital o no, comença per elles, les veritables protagonistes d’aquesta revolució.

Després de molts mesos d’investigació hem donat forma al projecte “R-Evolució Industrial: Prevenció i reptes 4.0”. Una labor conjunta amb la qual, d’una banda, donem visibilitat als avantatges i obstacles que suposen aquests canvis tecnològics. Per una altra, tractem de donar resposta a desafiaments fins ara desconeguts i inexplorats. I, finalment, oferim pautes orientades a fer la Indústria 4.0 més productiva, més segura i més humana.

Cal destacar que les noves tecnologies per si mateixes no impliquen efectes positius o negatius. És la forma en la qual s’utilitzen la que determina uns resultats beneficiosos o perjudicials. Treballem, doncs, amb elles i no contra elles.

Col·laboradors del projecte

L’equip de professionals que ha sumat les seues inquietuds per a impulsar aquest estudi el conformen sis entitats de referència en la Comunitat Valenciana: l’Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME), la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL), la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (FEVAMA), Unión de Mutuas, Unimat Prevenció i l’Agrupació Empresarial per a la Innovació dels Processos Productius del Metall i Afins (VALMETAL).

AIDIMME
Femeval
FEVAMA
UM
Unimat
Valmetal

Unes institucions que col·laborem des de fa més de 20 anys sumant experiència i coneixement en diferents àrees per a afavorir l’adaptació de les empreses a les noves situacions i demandes del mercat, millorant la seua organització i sistemes de gestió. I sempre des de la professionalitat, l’ètica i la responsabilitat social.