Notícies

11/06/2024

Jornada d’Unión de Mutuas a Castelló sobre qüestions pràctiques de seguretat social

La jornada d’Unión de Mutuas a Castelló, moderada per Miriam Planas, ha oferit una visió pràctica sobre qüestions crucials de seguretat social, abordant normativa, jurisprudència i casos específics de pluriocupació i pluriactivitat.

Avui, dimarts 11 de juny a les 9:30h, Unión de Mutuas ha celebrat una jornada informativa en la seva seu central de Castelló titulada “Qüestions pràctiques de seguretat social: es pot treballar estant de baixa mèdica?”. La sessió ha estat impartida per Miriam Planas Martínez, membre del Servei Jurídic d’Unión de Mutuas i professora de l’Àrea de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat Jaume I.

Amb un enfocament eminentment pràctic, el programa de la jornada ha inclòs temes crucials com la normativa d’aplicació, jurisprudència del Tribunal Suprem i supòsits específics com a pluriocupació, pluriactivitat, fixos discontinus i la contractació de treballadors estant de baixa mèdica. A més, es van abordar les problemàtiques en les assegurances socials, com ara deduccions indegudes i pagament de salari, complementat amb casos pràctics i consultes jurídiques.

La jornada ha comptat amb la participació de nombrosos assistents tant de manera presencial com a través de seminari web, demostrant una vegada més l’efectivitat del format híbrid per a arribar a un públic ampli i divers. Aquesta dinàmica ha permès un enriquidor intercanvi de coneixements i una actualització constant en una àrea de la seguretat social.

L’objectiu principal d’aquesta sessió ha estat el coneixement i la comprensió de temes clau entre mutualistes i professionals del sector. En abordar casos pràctics i analitzar jurisprudència vigent, Miriam Planas ha brindat les eines fonamentals per a una gestió més eficaç i precisa en l’àmbit de la seguretat social.

Unión de Mutuas continua compromesa amb la formació i actualització dels seus mutualistes, consolidant així el seu compromís amb l’excel·lència i la millora contínua.