Notícies

03/04/2019

La Cambra de Comerç premia Unión de Mutuas amb l’Accord a la Qualitat Social

Unión de Mutuas ha estat distingida amb el guardó Accord a la Qualitat Social 2018, un premi que cada any atorga la Cambra de Comerç de Castelló en reconeixement a les empreses que impulsen i desenvolupen bones pràctiques en l’àmbit de la qualitat social i fan de l’acció social un factor essencial de la seua activitat.

El Guardó Accord compta amb una forta consolidació i arrelament en el teixit social i econòmic de la província de Castelló, i és actualment, el major referent pel que fa al reconeixement públic d’aquelles empreses compromeses amb el desenvolupament humà, econòmic i mediambiental sostingut.

El jurat ha valorat la trajectòria d’Unión de Mutuas amb la responsabilitat social i la recerca permanent de l’excel·lència i la qualitat en matèria de seguretat i salut laboral. Així mateix, ha distingit la seua adhesió a les bones pràctiques no obligatòries i el seu compromís amb la promoció de la igualtat de tracte i oportunitats, i la inclusió social.

Com a entitat col·laboradora amb la Seguretat Social, Unión de Mutuas té com a principal activitat la protecció i la cura de la salut de les persones treballadores, per això gestiona, mitjançant el model EFQM d’excel·lència empresarial, les prestacions, econòmiques i sanitàries, que té encomanades.

A més de l’excel·lència, el model de gestió de la mútua també està basat en la Responsabilitat Social, amb el V Pla 2017-19 el qual s’assenta sobre l’ètica, el bon govern, la sostenibilitat, la transparència, la comunicació, la igualtat, el compromís amb els grups d’interés, la integració de les persones, la cura mediambiental, i el compromís social.

Pel que fa a la Igualtat, la mútua disposa també, amb una gran experiència, de més de deu anys, en l’elaboració i implantació de plans. Amb el IV Pla d’Igualtat, també per al període 2017-2019, a més del gran nombre de mesures ja assentades com la igualtat de tracte i d’oportunitats, la conciliació, la presència equilibrada de sexes en totes les categories professionals o l’ús no sexista del llenguatge; aprofundix en la prevenció de la violència de gènere i en accions per a tota la plantilla, no només per a les dones, amb l’objectiu de facilitar la conciliació des de la corresponsabilitat.

Així mateix, la mútua té implantats models de gestió responsables d’acord amb les normes ISO internacionals, avalats i certificats per Aenor, que garantixen l’excel·lència empresarial pel que fa a la gestió de la RS, la qualitat en la prestació dels serveis, l’R+D+i, la gestió mediambiental, la seguretat del pacient, l’empresa saludable, l’Esquema Nacional de Seguretat, la seguretat de la informació i la prevenció de delictes i el compliance penal.

A més, dins del seu compromís amb la responsabilitat social, la mútua està adherida als Principis del Pacte Mundial, els Principis d’Empoderament de les Dones del Pacte Mundial i ONU Dones, a la Carta Europea de la Seguretat Viària, la Declaració de Luxemburg, i al Charter de la Diversitat.