Notícies

25/10/2022

Més seguretat viària a les empreses

La directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat de Catalunya, Elena Juanola, participa en la Jornada sobre Seguretat Viària organitzada per Unión de Mutuas, a Barcelona.

 Amb el principal objectiu de continuar contribuint a la prevenció i reducció dels accidents de trànsit laborals, Unión de Mutuas ha celebrat a Barcelona una Jornada Tècnica de sensibilització amb simuladors de conducció immersiva.

Dirigida a empresaris i directius, hi han participat la directora de l’Institut català de seguretat i salut laboral, Elena Juanola, el director territorial d’Unión de Mutuas a Catalunya, Antonio Orozco, i el president de Fundtrafic, Francisco Canes.

Durant la jornada, i, amb la finalitat de proporcionar conductes més segures al volant, la mútua ha realitzat un taller experiencial en què ha incorporat l’alta immersió com a eina de sensibilització per a reduir l’accidentalitat tant en els desplaçaments in itinere com en missió.

Una iniciativa preventiva que la directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, Elena Juanola ha qualificat «d’altament positiva», ja que intensifica la formació i la promoció de la seguretat i la salut a la feina. A més, ha destacat, «és important que es faça èmfasi en l’educació viària laboral dels mateixos treballadors però també de les organitzacions».

Més de 77.000 accidents in itinere

En la seua intervenció, el director territorial d’Unión de Mutuas Barcelona, Antoni Orozco, ha assenyalat que el 2021 es van produir 77.323 accidents in itinere, unes xifres que parlen, una vegada més, de la necessitat de «continuar extremant les precaucions al volant, de seguir ajudant les empreses a prevenir i reduir els accidents de trànsit, i de continuar treballant perquè els desplaçaments, tant els itinere com els de missió, siguen més segurs».

Per part seua, el president de Fundtrafic, Francisco Canes, ha insistit que «cal prendre consciència de l’augment dels accidents in itinere», uns accidents que són causats principalment «per les presses, que són les que ens fan reaccionar de forma diferent, saltant-nos les normes que habitualment complim i aquí és on arriben els accidents».

Taller experiencial

En el decurs de la jornada els assistents han pogut pujar als simuladors de cotxe i moto. A través dels quals han viscut en primera persona tota mena de situacions que es poden trobar en el trànsit rodat, sense exposició a cap perill.

També, han participat en un circuit de sensibilització sobre diversitat funcional, on han provat l’experiència de portar una cadira de rodes. D’una banda, han pogut empatitzar amb el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda i, de l’altra, visualitzar una de les possibles conseqüències d’un accident de trànsit.

La realització de la jornada forma part de la campanya de seguretat viària La importància d’arribar, que dins del Pla General d’Activitats Preventives, Unión de Mutuas està desenvolupant durant aquest any i que conclourà a finals de 2022.

Taller conducción en Jornada Técnica de sensibilización con simuladores de conducción inmersiva de Unión de Mutuas      Participantes en los simuladores de coche y moto