Notícies

15/09/2020

Mobilitat segura, neta i sostenible

En la Setmana Europea de la Mobilitat, Unión de Mutuas difon les recomanacions preventives per reduir els accidents amb Vehicles de Mobilitat Personal.

Un any més, Unión de Mutuas, se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020, que es celebra del 16 al 22 de setembre. Amb el lema “Per una mobilitat sense emissions”, enguany la Comissió Europea promou els beneficis que aporta a la salut pública i al medi ambient l’ús d’un transport urbà sostenible i no contaminant.

En el seu compromís amb la protecció del medi ambient i contra el canvi climàtic, Unión de Mutuas s’adhereix a aquesta Setmana Europea donant suport a hàbits de mobilitat més sostenibles i segurs a través de l’ús d’un transport net que genere emissions zero, com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta o el vehicle elèctric.

Amb aquest motiu, la Mútua ha elaborat un fullet explicatiu de difusió entre les empreses i els treballadors associats sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal, VMP, que, com en el cas dels patinets elèctrics, estan proliferant en les zones urbanes de les ciutats espanyoles.

Des de la mútua es vol parar esment en aquests nous vehicles, ja que, a pesar que són sostenibles i no contaminen, estan registrant impactes negatius en les estadístiques d’accidentalitat viària que afecten a vianants i ocasionen, fins i tot, accidents mortals.

“Volem conscienciar als usuaris dels patinets elèctrics sobre la importància de prendre mesures preventives, ja que el seu augment en la circulació urbana ha comportat riscos per a la seguretat viària amb el consegüent creixement del nombre d’accidents i d’atropellaments”, ha manifestat el Responsable de Prevenció d’Unión de Mutuas, Emilio Gómez.

Mobilitat Segura i Responsable

El material elaborat per Unión de Mutuas, disponible en la web corporativa, pretén conscienciar als usuaris d’aquests vehicles elèctrics sobre la correcta conducció, el respecte de les normes de circulació i indicacions de la DGT així com les corresponents ordenances municipals amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més segura tant per als conductors com per als vianants amb la finalitat d’evitar accidents i minimitzar els possibles danys que puguin succeir.

A l’espera d’una regulació formal específica dels VMP, la DGT estableix com a normativa bàsica la prohibició de conduir sota els efectes de l’alcohol, circular per voreres o zones per als vianants, superar els 25 km/h i usar mòbil i auriculars connectats.

Així mateix, el Responsable de Prevenció de la Mútua, Emilio Gómez, assenyala que, davant l’increment dels riscos viaris “dels quals en moltes ocasions aquests nous conductors no són conscients”, és totalment recomanable usar cascos per a protegir el cap davant l’eventualitat de sofrir una caiguda, així com incorporar un sistema d’enllumenat amb la finalitat de fer-se veure per la resta de conductors i per la resta de vehicles.

La publicació i difusió d’aquest tríptic sobre l’ús dels patinets elèctrics s’inscriu dins del projecte “Mobilitat Segura i Responsable”, amb el qual la mútua, dins del seu Model d’Empresa Saludable, desenvolupa diferents accions i iniciatives orientades a sensibilitzar sobre els riscos que existeixen en la conducció i a difondre recomanacions preventives per a elevar la responsabilitat i la seguretat en els desplaçaments per carretera i està dirigit a les empreses i treballadors mutualistes i també a la pròpia plantilla de la mútua.

Unión de Mutuas, a través del Model d’Empresa Saludable, certificat per AENOR i implantat en l’organització conforme als criteris de l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, promou una vida activa i saludable de les empreses i els treballadors. A més, com a empresa socialment responsable, està adherida a la Carta Europea de la Seguretat Viària, la Declaració de Luxemburg , el Pacte Mundial, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, els Principis d’Apoderament de les Dones del Pacte Mundial i ONU Dones i el Charter de la Diversitat.