Notícies

27/09/2021

Nou servei Sistema RED EN LÍNIA: servei FIER

El passat 15/09/2021 es va remetre l’avís RED que comunicava que a partir del 20 de setembre de 2021 està disponible el nou servei FIER per a la descàrrega i consulta de la informació continguda en la versió 2.0 del Fitxer INSS Empreses (FIE) per qualsevol dels usuaris d’una autorització RED, a través del Sistema RED En línia i en format Excel.

Aquest servei suposa un avanç molt important per a conéixer tota la informació sobre les prestacions d’incapacitat temporal, incapacitat permanent, jubilació, naixement i cura del menor i altres prestacions que consten en les bases de dades de l’INSS i que tinguen reconegudes els treballadors vinculats al CCC consultat. El FIER suposa una alternativa a la descàrrega del fitxer FIE a través de SILTRA o EDITRAN, permetent l’accés a aquesta informació tant als usuaris d’una autorització RED Directe com a RED Sistema de Liquidació Directa.

Aquest nou aplicatiu possibilita la consulta de la informació, no sols als usuaris principals d’una autorització RED, sinó també als usuaris secundaris d’aquesta, independentment que ja haguera sigut descarregat per altres usuaris en el mateix o en anteriors dies.

Així mateix, el FIER permet la descàrrega conjunta d’un període de temps màxim de 17 dies, sempre que no se superen 300 registres per cada consulta.

Es pot accedir al Manual d’Usuari del FIER en la web, on s’explica detalladament la forma d’accés al servei, així com els camps continguts en la pantalla d’inici de l’aplicació i les accions que es poden realitzar.

L’estructura del missatge FIE 2.0, el seu contingut i la descripció dels seus camps, així com els possibles valors d’aquests, es troben recollits en el disseny de registre que pot consultar-se en www.seg-social.es en l’apartat Sistema Red/ INSS/ Instruccions Tècniques.