Notícies

29/05/2023

Unión de Mutuas participa en PREVENCIA 2023, XIII Congrés de Prevenció de Riscos Laborals a Iberoamèrica, presentant la seua campanya de seguretat viària “La importància d’arribar”

Ricardo Richart, tècnic de prevenció d’Unión de Mutuas, exposarà la campanya que ha desenvolupat la mútua amb l’objectiu d’afrontar la seguretat viària com a problema transversal en l’àmbit laboral i de la societat en el seu conjunt.

Els accidents de trànsit relacionats amb el treball es consideren la principal activitat potencialment perillosa i són la primera causa de mort d’accident de treball a la Comunitat Valenciana, segons l’Informe de Caracterització seguretat viària laboral en la CV 2019 que realitza INVASSAT. Amb aquest motiu, Unión de Mutuas, en el marc del pla general d’activitats preventives 2022-2023, ha impulsat una campanya de seguretat viària sota el títol “La importància d’arribar”.

Ricardo Richart, tècnic de prevenció d’Unión de Mutuas, exposarà en Prevencia 2023, el XIII Congrés de Prevenció de Riscos Laborals a Iberoamèrica, les dades relacionades amb la incidència dels accidents laborals vinculats al trànsit i les recomanacions per a previndre’ls. L’objectiu de la campanya és informar sobre l’alta sinistralitat que suposen els accidents vinculats amb el trànsit en l’entorn laboral i conscienciar als usuaris dels vehicles sobre els riscos i mesures preventives que devem a adoptar durant la seua utilització.

La campanya, dirigida a empreses i treballadors/as protegits mutualistes, es compon d’una col·lecció de tallers pràctics, jornades i materials divulgatius sobre distraccions al volant, consum de substàncies, excés de velocitat, fatiga i somni, estrés i agressivitat, vehicles de mobilitat personal i motocicletes.

La presentació de la campanya se celebrarà el pròxim 2 de juny en Prevencia 2023, a Santiago de Compostel·la. El congrés està organitzat per la OISS i compta amb la col·laboració de la Xunta de Galícia i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID).
Com totes les edicions, Prevencia 2023 propícia l’intercanvi d’experiències i coneixements, amb la finalitat d’analitzar la situació actual de la seguretat i salut en el treball davant les noves formes de treball i els avanços tecnològics que s’estan produint amb l’objectiu de millorar els nivells de prevenció de riscos laborals de les persones treballadores de la regió.

La OISS, entitat organitzadora de l’esdeveniment, és un organisme internacional de caràcter tècnic i especialitzat, i que té com a finalitat promoure el benestar econòmic i social dels països iberoamericans mitjançant la coordinació, intercanvi i aprofitament de les seues experiències en l’àmbit de la protecció social de les persones treballadores.