Notícies

10/11/2023

Unión de Mutuas participa en una taula de debat sobre Seguretat Laboral en el context de la Responsabilitat Social Corporativa

Emilio Gómez, especialista en Salut en el Treball d’Unión de Mutuas, ha compartit perspectives innovadores sobre la gestió de riscos laborals, en particular, la problemàtica de la sílice cristal·lina respirable.

La seguretat laboral es converteix en un eix fonamental per al desenvolupament sostenible de qualsevol entorn professional. En aquest sentit, Unión de Mutuas ha format part de la taula de debat sobre seguretat laboral, una iniciativa organitzada pel Periòdic Mediterrani, FACSA i BP a l’Hotel Intur de Castelló que s’emmarca dins del cicle de jornades de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Per part d’Unión de Mutuass, Emilio Gómez, director de l’àrea de Prevenció amb Càrrec a Quotes d’Unión de Mutuas i especialista en Salut en el Treball, s’ha unit al debat al costat de professionals destacats de l’àmbit laboral, com el director de Relacions Laborals de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Arturo Cerveró, i la tècnica de Seguretat i Salut Laboral d’UGT-PV, Teresa Zambudio i José Terol, director tècnic de Unimat Prevenció.

La taula debat ha girat entorn de les principals qüestions relacionades amb la seguretat en el treball des de la perspectiva de la RSC, amb el propòsit de proposar iniciatives que impulsin la millora de la qualitat de vida i les perspectives dels treballadors, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La participació d’Emilio Gómez s’ha centrat en la importància d’abordar la seguretat laboral i en particular l’oportunitat que ens ofereix desplegar la nova estratègia nacional en seguretat i salut (2023-2027) per a aportar perspectives innovadores que abordin els riscos emergents incorporant la perspectiva de gènere i als col·lectius més vulnerables. Un altre dels aspectes principals ha estat el paper de les mútues com a entitats col·laboradores, actuant en els tractaments derivats dels accidents de treball i malalties professionals, contribuint a una ràpida recuperació i reincorporació dels treballadors als seus llocs de treball.

La presència d’Unión de Mutuas en aquesta taula de debat subratlla el seu compromís constant amb la promoció de la salut laboral en entorns més segurs, alineat amb el seu enfocament en Responsabilitat Social Corporativa. Aquest esdeveniment proporciona una plataforma per a l’intercanvi de perspectives i la generació de solucions que enforteixen encara més el compromís amb la seguretat laboral en l’àmbit empresarial.