Notícies

26/04/2024

Unión de Mutuas promou el benestar digital en una jornada sobre transformació i estrès tecnològics

En el marc de la setmana en què se celebra el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, Unión de Mutuas ha organitzat la jornada “Les persones com a factor clau per a la transformació digital de les empreses: Parlem de l’estrès tecnològic”, un punt de trobada per a abordar el repte d’integrar tecnologia i persones des de les diferents perspectives dels agents que participen en este procés tan complex.

“A Unión de Mutuas, ens comprometem a col·laborar amb les nostres empreses mutualistes en la promoció d’entorns laborals segurs i saludables”, afirma M. Ángeles Capilla, directora territorial d’Unión de Mutuas a València, Alacant i Múrcia. “Amb l’augment de la implantació de les TIC a les empreses, cada vegada és més rellevant l’impacte que poden causar en la salut mental de les persones, especialment en l’àmbit laboral”.

En la inauguració de la jornada, Andrés Lluch, director general de Treball, Cooperativisme i Seguretat Laboral, i director de l’INVASSAT, ha posat de manifest que “la transformació digital està revolucionant la forma en què treballem, i amb ella sorgeixen reptes nous en matèria de seguretat i salut laboral. A la inauguració de la jornada, hi van assistir també Ignacio López-Lapuente, director general d’Unimat Prevención, i Empar Martínez, secretària general de Femeval.

La jornada, celebrada a les instal·lacions del centre assistencial d’Unión de Mutuas a  Paterna, ha reunit en una taula de debat un destacat grup d’experts i professionals de l’àmbit de la seguretat laboral i la transformació digital de Valmetal, Unimat Prevención, Femeval, ICA 2 i Aydai.

Javier Murcia, director del projecte GESTO a Unión de Mutuas, ha presentat el projecte posant de manifest la importància de dur a terme una gestió efectiva dels processos de canvi associats a la incorporació de tecnologies i transformació digital a les empreses.  La incorporació de TIC aporta beneficis a les empreses, però requereix una gestió adequada per tal de reduir-ne els impactes negatius, particularment l’estrès tecnològic i els factors psicosocials associats, que poden afectar la salut dels treballadors i perjudicar les organitzacions.  El focus principal és la gestió del canvi i, més enllà de les mateixes tecnologies, es tracta de posar l’accent en gestionar i donar suport a les persones durant estos processos de canvi. Ha subratllat que la guia desenvolupada del projecte GESTO facilita el diagnòstic i la predicció de possibles riscs per TIC i representa la culminació d’un procés promogut per Unión de Mutuas en col·laboració amb altres entitats (Femeval, Valmetal, ICa2 i Social DinnApp), evidenciant així el seu compromís a proporcionar a les empreses recursos per a abordar els reptes a què han de fer front en este àmbit.

A més a més, la jornada ha comptat amb una zona showroom, on els assistents han tingut l’oportunitat de conèixer de més a prop els desafiaments de l’estrès tecnològic a través d’aplicacions de realitat virtual.

Unión de Mutuas convida tots els seus mutualistes a continuar participant en activitats que promoguen un entorn laboral més segur i adaptat als reptes de la nova era digital.